torsdag 9 juni 2011

Window on China 小人國

På lagomt avstånd från Taipei så finns ett ställe som heter Window on China.

Först kommer man till ett "Lilleputt-land" som visar bl.a. Taiwan, Kina, Europa, Amerika i miniatyr. Men sen då...tog allting slut? Näe. Sen åker du det lilla tåget bort till själva tivoliområdet!


Detta är ett bra ställe att ta sina mindre barn till. Här finns karuseller, både sådana små åkturer som man stoppar i en slant i, och de lite större karusellerna, under 100 cm (har jag för mig) så måste föräldrarna åka med (vi hann aldrig så långt då Nils blev för trött för att stå i kö)


Inne på området finns mat, (kanske inte världens godaste men det mättar magen i alla fall och släcker törsten). Det finns även en "vattenavdelning" med en stor läskig "stocken"-variant till åktur för den som vågar och känner för att få svalka av sig. Pariserhjul. En del shower för barn (på kinesiska förstås men det gör väl kanske inte så mycket om barnen är små? :) )




Hur du tar dig:
- Köra bil själv . GPS : 121°11'18.5 // 24°49'56.3
- Taxi från Taipei ca pris 1 200 NTD? Ligger utanför Taoyuan så det bör inte vara alltför dyrt.
- Tåg och sedan byta till buss/taxi.
- Buss t.ex. E-go. (hemsidan är bara på kinesiska tyvärr, men den som bor på hotell kan alltid få receptionen att hjälpa med bokning eller information om bussplatser, åker man genom dessa får man dessutom ett paketpris med inträdesbiljetter till Window on China).


Inga kommentarer: