måndag 8 september 2008

Hello Kitty

Igår kväll tog vi en promenad och såg att området fått en ny butik, som bara säljer rosa Hello Kitty prylar. 


bild från flygplatsen i Taoyuan, Taipei

Visst är hon söt?! Lilla Hello Kitty. Och hon finns överallt! Precis överallt. Folk är som galna. Men mest förvånad är jag över att F skriker till varje gång han ser henne, av förtjusning! Vill ha vill ha! Men, än så länge har han hållit sig från att köpa alltifrån handdukar till godis med Hello Kitty. Men, det har faktiskt blivit en ask med örontopps i en rosa ask med den lilla katten på framsidan. Kanske tur ändå att det blev pojke, annars hade det blivit en garderob helt i rosa med Hello Kitty på varje plagg!

Jag har förstått att hon är rätt så populär i Sverige också hos en äldre yngre (inte barn) kvinnlig samlarpublik. Har hört talas om en specialiserad Hello Kitty butik i Stockholm t.o.m. Fast här finns det säkert ett 10tal Hello Kitty butiker i Taipei, plus att hon finns överallt ändå! På 7 Eleven finns det godis, det finns Hello Kitty vin (!!!) som t.o.m. jag vill ha! Vattenflaskor med en liten rosa kissekatt på.

En sak som förvånar mig är att hon bor i London (ja, säger dom som vet...). Jag hade nog gissat på Japan. Det är ju ändå där som hon är som mest populär. Där har hon t.o.m. fått visa upp sig som fotomodell i Vouge! Mellan Taiwan och Japan går det dessutom Hello Kitty flyg. På flygplatsen i Taoyuan utanför Taipei finns dessutom en Hello Kitty terminal! Hur sött som helst när affärsmännen sitter och väntar på sitt flyg till Japan och sitter på rosa stolar med laptopen i knät!




längtar tills vi en dag ska åka till Japan, kanske man får åka från denna gate!



Och hon är ju sååå söt, därför känns det kul när syrrans ungar i Sverige tydligen också fattat tycke för den söta kissekatten! Då får man ju faktiskt köpa något med katten på. Här i "Hello Kitty landet" där moster bor! :)




taxfreebutiken...

Inga kommentarer: