måndag 5 januari 2009

Hem ljuva hem

Nu så var det slut med äventyret i Sverige. Vi är "hemma" igen, i Taiwan alltså. Känns faktiskt riktigt riktigt härligt! Flygresan hem gick lika bra som hem, till Sverige alltså. Mycket förvirrande var hem och hem är någonstans.

Men förkylda är vi! Alla 3! Men Nils klarar det förvånansvärt bra. 

I Söndags när vi komme hem, så bland det första jag gjorde var att omvandla Nils vagn, flip flop och det blev en sittvagn. Så nu får man inte se honom längre, lite trist dock... men han ryms ju inte längre i liggdelen.

Vardagen infann sig på en gång. Fort var det måndag och Mr. Bao for till arbetet, så då for jag och Nils till Starbuck's och tog en kaffe med tant Karen. Sen gjorde vi broccolipuré med godkänt resultat. Så till middag mumsade Nils på broccolin medan vi andra åt mammas köttgryta, dock ej på älgkött, samt något som kallas för See you tomorrow svampar. Tydligen så kommer dom ut på samma sätt, något jag aldrig märkt förut. Så  idag tisdag var jag tvungen att se efter, och mycket riktigt, där låg en svamp. Lite äckligt faktiskt eftersom att dom är smala, vita och påminner om en mask. 
   Men det är en mycket god svamp måste jag tillägga! När vi flyttade hit för 2 år sedan blev det snabbt våran favorit. Dom är tydligen släkt med den i Sverige viltväxande vinterskivlingen. Men när svampen får växa i mörker så får den den avlånga formen och den väldigt vita färgen som enokisvampen. 



Och idag, så var det dags för dumplings. Nu är vardagen återställd till 100%! Mums!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste få receptet på dumplings :)
/Malin

emma sa...

Ja vad vore en Hot pot utan dessa trådsvamapr? :) Gärna en Starbucks någon dag - när passar det dig? /Emma

Lina sa...

Hej tjej!
Härligt att ni är tillbaks. Ja, visst är det svårt med att kalla något "hem" när det finns så många av dom ;)

Njut av livet.
Hälsa Starbucks.

Kramar/ Lina