måndag 24 mars 2008

Presidentvalet del 2

Ni som följde med i nyheterna hörde nog att det blev KMT's representant Ma  Ying-Jeou som tog hem segern, som väntat. Han vann med 58 % av rösterna. Så fort som Kina har dragit tillbaka sina missiler riktade mot Taiwan tänker man inleda en fredsförhandling. På sikt vill man inom KMT alltså återförenas med Kina. Vi får väl se vad som händer. Det är nog en lång lång väg att gå! Om ett par månader sägs att det ska kunna börjas med direktflyg till Kina t.ex. Shanghai och Beijing. Dom viktigaste knytpunkterna. Spännande då saker händer och utvecklas, men personligen så ser jag hellre att Kina släpper Taiwan att gå sin egen väg. Men det lär väl aldrig hända i våran livstid... 

En effekt som vi redan sett av valets utgång är att börsen i Taiwan höjdes idag.

Men här hemma, fortsätter det som vanligt. Skolan är inne på sina sista dagar, onsdag är sista dagen och sen har jag 2 1/2 vecka ledigt innan nästa kurs börjar igen. 
Barnvagnen levererades idag! Lite tidigt att köpa det tycker många men det var rabatt bara i helgen, så, why not. :) "Peg Perego" inte made in Taiwan utan made in Italy. 
Sitter och väntar på F som förhoppningsvis slutar jobbet snart. Klockan är 18:50. Sen iväg och träna på gymmet...


Inga kommentarer: